Meilleurs vœux de réussite pour la campagne antiraciste 2020

Boekvoorstelling / Panel: 30 jaar samenleven in diversiteit

Panelgesprek en boekvoorstelling: "Vanop de eerste rij. Van multicultuur naar superdiversiteit: dertig jaar samenleven door de ogen van VOEM" van Tina De Gendt. Bestel het boek via: https://www.amsab.be/component/formmaker/?view=formmaker&id=67&Itemid=338

VOEM, de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims, bestaat 30 jaar. Historica Tina De Gendt schreef een atypisch verjaardagboek waarin 30 jaar interactie en dynamiek tussen een middenveldorganisatie en de maatschappelijke evolutie in woord en beeld gebracht wordt.

In deze boekvoorstelling gaan we met ons panel dieper in op deze interactie. Tina De Gendt, Badra Djait (VOEM) en Stijn Oosterlynck (Universiteit Antwerpen) gaan onder moderatie van Bert De Vroey (VRT) in gesprek over de evolutie naar een superdiverse samenleving en de rol die geëngageerde burgers en middenveldorganisaties zoals VOEM kunnen spelen om het samenleven in diversiteit te bevorderen. Hoe reageren we op polarisering in de samenleving? Hoe zal de relatie tussen de overheid en het middenveld evolueren?

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

I.s.m. Vormingplus Gent-Eeklo, Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bibliotheek De Krook

Inschrijven via https://www.vormingplusgent-eeklo.be/30-jaar-samenleven-diversiteit

Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Datum:
Jeudi, 30 janvier, 2020 - 19:30
Locatie:
Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.